Entrada destacada

Teatre en anglès a l'auditori Josep Carreras

L’alumnat de Cicle Mitjà de de Cicle Superior de totes les escoles de Vila-seca, més de 1.100, han gaudit aquests dies de les quatre sessi...

divendres, 22 de març del 2019

Dia Mundial de la Poesia a la Residència Vila-seca



El dia 21 de març és una data destacada en el calendari escolar, ja que des de fa uns quants anys portem a terme l'activitat de Celebració del Dia Mundial de la Poesia a la Residència Vila-seca, en la qual participen representants de totes les escoles i els instituts del municipi.
Aquest dia capgirem l'activitat habitual de la Residència i el Centre de Dia es converteix en un teatre improvitzat que dona protagonisme als nens, nenes i joves mitjançant la poesia. I també als avis i àvies, donat que és a ells i elles a qui tots plegats volem lliurar un regal, per mitjà de les ben assajades actuacions de les quals voldríem que gaudissin. Aquest any a més, l'esforç ha estat encara més important, ja que el repte plantejat ha estat el de presentar poemes de creació pròpia i per això mestres i alumnes han hagut de treballar amb paraules, sentiments, records... per ensenyar i aprendre a donar-los forma. I per això la satisfacció dels resultats obtinguts és encara més gratificant, perquè fer de poetes ja és un altre nivell!
Mentre es prepara la decoració, el so, es redistribueixen el mobles... l'espai es va disposant per acollir els artistes, mentre avis i àvies van situant-se a la sala encuriosits pel que vindrà. I els artistes van arribant, així com els convidats i convidades participants a l'acte. La sala és ben plena i tothom és a punt. Després de la presentació inicial a càrrec de la Sra. Manuela Moya, regidora d'Ensenyament, són els més petits els que tenen la responsabilitat d'iniciar la lectura o recitació dels poemes... De fet imposa bastant, adreçar-se a un públic tant ampli! 

Aquest va ser el programa:

Presentacions i lectura de poemes per part de l’alumnat, seguint l’ordre següent:

Centre
Poema
Alumnes
Curs
Escola Sant Bernat
Petons i abraçades
Creació pròpia
Aina López
Guillem Mendoza
2n

Escola Torroja

Els avis, els mags més savis
Creació pròpia

Paula Fructuoso
Oriol Lafont

3r

Escola La Canaleta

La nostra escola
Creació pròpia

Noa Verdejo
Gorka Roca

3r

Escola Miramar

Un poble
Núria Freixa

Joel Gutierrez
Deva Sánchez

4t

Escola La Plana

Els animals
Creació pròpia

Kevin Galán
Ingrid Guijarro


Escola Mestral

Els avis
Creació pròpia

Júlia Panisello
Javier Carmona (clarinet)


Escola Cal·lípolis

L'escola, els 40 ja són aquí
Creació pròpia

Judith Pérez
Cristina Aguilera


Institut Vila-seca

Podries
Joana Raspall

Amina Roughi
Lucia Torres

1r ESO

Aula 15

Quinze Cors
Creació pròpia

Víctor Alves
Yahya Ben El Allid

2n i 3r ESO

Institut Ramon Barbat

Salm
Joan Castellano, professor de Llengua i Literatura Catalana

Miquel Ferrús
Laura Vidilla (flauta)

2n i 3r ESO
  • Lectura de poemes per part de la Sra. Núria Llebaria, directora de la Biblioteca Pública, la Sra. Olga Fernández, inspectora d’Educació, el Sr. Josep Toquero, regidor de Relacions Ciutadanes i  la Sra. Manuela Moya, regidora d’Educació.
  • Recitació d'un poema per part de la Sra. Montserrat, en representació de la Residència.
  • Cloenda de l’acte a càrrec de la Sra. Sílvia Mirete directora de la Residència Vila-seca.

En les seves intervencions la inspectora, els regidors i la directora de la residència van dedicar paraules d'agraïment i de reconeixement per la tasca realitzada pels diferents professionals implicats en l'acte: alumnat, mestres, professionals de la residència i també van posar en valor les tasques habituals en el dia a dia de tots aquells que treballen per fer agradable la vida dels avis i àvies, els altres protagonistes del dia i també inspiradors de bona part dels poemes presentats.

I finalment, un esmorzar per acabar! de manera molt agradable al jardí, en un ambient alegre i distès. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada